Spring naar de content
bron: pexels

Nederland is de hel voor koffiejunkies: lauwe pleur tegen woekerprijzen

Arthur van Amerongen schrok deze week van de prijs van een kop koffie in Nederland. 'In Portugal drink ik minstens een espresso of tien per dag, waarvoor ik in het droevige moederland per dag de prijs van een gram heroïne, crack of tina kwijt zou zijn.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Ik was de afgelopen week voor werk in het droevige moederland en viel met mijn neus in de boter, want het was stralend zomerweer. Normaliter begint het te plenzen zodra ik in Lampegat, Rotjeknor of 020 uit het vliegtuig stap - ongeacht het jaargetijde - maar nu was het volop Indian Summer. Kom, laten we even zwijmelen op Joe Dassin, uit de tijd toen we nog jong en bronstig en krols waren en een stijve piemel of een natte voeg kregen van gefriemel en geschuifel op de klassenavond. 

https://www.youtube.com/watch?v=cN-OCHlfRTU&ab_channel=LesarchivesdelaRTS

Ik vroeg mij af of er een Nederlandse uitdrukking was voor zo’n zwoele hete herfst en wij kennen warempel het fenomeen oudewijvenzomer. Ik citeer even mijn vrienden van Omroep Max: 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.