Spring naar de content
bron: pexels

De reden waarom bekende acteurs beleggen in vastgoed

Vastgoedinvesteringen zijn voor veel mensen, ook bekende acteurs, een interessante en lucratieve manier om hun vermogen te laten groeien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat we namelijk vaak zien, is dat veel acteurs, wat ook logisch is, er een flamboyante leefstijl op nahouden. U kunt zich dan dus wel voorstellen dat dit leven ook na het acteren moet kunnen worden bekostigd. Om ervoor te zorgen dat niet al het verdiende geld verdampt, is het verstandig om te investeren in vastgoed. Dit is overigens niet alleen verstandig voor bekende acteurs, maar in principe voor iedereen die op latere leeftijd wil kunnen genieten van een bepaald vermogen. Mocht u nu op het punt staan om te gaan investeren en vraagt u zich af waarom vastgoed vooral op langere termijn zeer lucratief is? Dan vertellen wij u er hier graag alles over.

Een stabiele investering met langetermijnvoordelen

Acteurs hebben vaak een onvoorspelbaar inkomen vanwege de aard van hun werk. Ze kunnen periodes van succes afwisselen met periodes van minder werk. Het investeren in vastgoed biedt hen een stabiele bron van inkomsten, zelfs tijdens rustigere periodes in hun carrière. Uiteraard zullen de meeste acteurs gedurende de rustigere periodes vaak voldoende middelen hebben om deze te kunnen overbruggen, maar dat geldt niet voor iedereen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Het genereren van passief inkomen

Vastgoedbeleggingen, zoals verhuur van woningen of commerciële panden, kunnen een solide passief inkomen opleveren voor bekende acteurs. Dit betekent dat ze geld verdienen zonder er actief voor te hoeven werken. Het ontvangen van huurinkomsten kan een welkome aanvulling zijn op hun salaris uit film- en televisiewerk. Zo zien we dat er ook in Nederland steeds meer mensen zijn die kiezen voor beleggen in vastgoedfondsen. Kiest u bijvoorbeeld voor de Fortus vastgoedfondsen waarbij u zelfs maandelijks kunt laten uitbetalen en zelf geen zorg hoeft te dragen voor de aan- en verkoop van uw huizen of panden.

Diversificatie van hun portfolio

Bekende acteurs weten vaak als geen ander hoe belangrijk het is om kansen en risico´s te spreiden. Zo geldt dat ook voor hun beleggingsportefeuille. Uiteraard worden ze hier vaak bij geholpen, maar dat kunt u ook. Investeren in vastgoed biedt hen de mogelijkheid om hun geld te spreiden en hun risico’s te minimaliseren. Door naast hun entertainment carrière ook te investeren in onroerend goed, kunnen ze zichzelf beschermen tegen volatiliteit op de markt en tegenslagen in de industrie.

Waarde appreciatie

Vastgoedbeleggingen hebben historisch gezien een hoger rendement opgeleverd dan andere vormen van investeringen, zoals aandelen of obligaties. Dit betekent dat bekende acteurs mogelijk kunnen profiteren van waarde appreciatie in de vastgoedmarkt en hun investeringen in de loop der tijd kunnen laten groeien. Ook als starter is het mogelijk om met een relatief klein bedrag in te stappen, bijvoorbeeld in een vastgoedfonds. Het rendement dat wordt uitgekeerd is namelijk op basis van wat u inlegt.

Creatieve mogelijkheden

Daarnaast biedt vastgoedinvestering bekende acteurs ook creatieve mogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld investeren in historische gebouwen die gerestaureerd moeten worden, waardoor ze niet alleen een financieel rendement behalen, maar ook een bijdrage leveren aan het behoud van cultureel erfgoed.

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.