Spring naar de content

5 tips voor het kopen van je nieuwe huis

Een huis kopen kan een van de meest opwindende momenten in je leven zijn, vooral als het je eerste huis is!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het kan ook overweldigend zijn als je het gevoel hebt dat je niet genoeg onderzoek hebt gedaan voordat je erin duikt. De basisbeginselen van onroerend goed leren en een idee krijgen van wat je wilt voordat je begint met zoeken naar een huis, kan je tijd besparen en je hoofdpijn besparen. Hier zijn een paar tips om te zoeken naar een huis om in gedachten te houden als je begint met zoeken. Zodra je huizen bekijkt, gaan de dingen snel (en worden ze spannend)!

Bepaal waar je wilt wonen 

We bedoelen niet zomaar “ergens in Amsterdam”. Probeer je zoekopdracht te verfijnen door een wijk of buurt te vinden waar je wilt wonen. Als je van de stad houdt waar je bent opgegroeid en je je altijd al had voorgesteld om daar als volwassene te wonen, geweldig! Als je op zoek bent naar verandering en wat tijd nodig hebt om onderzoek te doen naar verschillende gebieden die je interesseren, ga je gang!

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Denk na over wat je wilt tegenover wat je nodig hebt

Denk aan je basisbehoeften in een huis — aantal slaapkamers, badkamers, omheinde tuin, etc. Bepaal vervolgens wat je grootste wensen zijn — inloopkast, loopafstand naar park of school, garage voor twee auto’s. Denk bij het maken van je lijsten na over buurten en huizen die je leuk vindt en of ze op de markt zijn of niet. Identificeer waarom je die gebieden en huizen leuk vindt. Weten wat je leuk vindt en waarom kan je helpen om je te concentreren op het grotere geheel. Dit kan deze makelaar in Amsterdam ook helpen om geschikte woningen voor jou te vinden.

Kies de juiste makelaar

De makelaar van de verkoper werkt voor de verkoper, niet voor jou. Zoek je eigen makelaar in Hoofddorp om de beste prijs en voorwaarden voor jou te onderhandelen. Vraag vrienden en familie om een ​​betrouwbare, vertrouwde makelaar aan te bevelen met ervaring in het helpen van kopers van hun eerste huis. Zij kunnen je helpen het proces van begin tot eind te begrijpen voordat je naar huizen gaat kijken.

Laat een inspectie uitvoeren

Een professional kan veel meer over een huis zien dan jou – ze zijn immers getraind om rode vlaggen op te merken die er voor je misschien niet uitzien als iets! Is de bedrading in orde? Is de kelder gevoelig voor overstromingen? Hangt het HVAC-systeem aan een zijden draadje? Schakel een erkende inspecteur in om je te vertellen over de staat van het fysieke pand.  

Weet wat je koopt

Vraag zoveel mogelijk informatie schriftelijk aan bij de makelaar van de verkoper voordat je een bod uitbrengt. Hoe meer informatie je over een huis hebt, hoe beter je beslissing zal zijn. Wanneer is het gebouwd? Hoeveel renovaties heeft het gehad? Zijn er meldingen van stormschade? Schrijf deze informatie allemaal op, vooral als je ervoor kiest om de woning daadwerkelijk te kopen. 

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.