Spring naar de content
bron: ANP

Het Marokkanendrama: actueler dan ooit

Arthur van Amerongen begrijpt niet hoe de Nederlandse media al decennialang hun ogen sluiten voor de problematiek die Marokkanen veroorzaken. 'Het mantra 'Wilders niet in de kaart spelen' is versleten en bleek niet te hebben gewerkt.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Het Marokkanendrama van voormalig HP/De Tijd-journaliste Fleur Jurgens kwam uit in 2007 en de linkse kerk en politiek correct Nederland negeerden het boek of kraakten het af. Fleur was een roepende in de woestijn, maar het boek was een teken aan de wand want het jihadistendrama, het mocromaffiadrama, de gruwelijke aanslagen in Parijs en Brussel in 2015, de plofkrakerspandemie, de moord op Peter de Vries, het kopschoppen van scheidsrechters, het systematisch rammen van potten en poten en het gejubel over de slachtingen op 7 oktober moesten nog komen. 

Het was de afgelopen weken op alle fronten weer raak, qua Marokkanendrama. Het openingsduel tussen Marokko en Argentinië op het olympisch voetbaltoernooi eindigde in complete chaos omdat een horde Marokkanen het veld bestormde. In december 2022 braken er in talloze Europese steden rellen uit omdat supporters van Marokko − bekend van het korte lontje − de straat opgingen om op de voor hen typerende wijze de overwinning te vieren op Portugal in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. De ME werd ingezet op straten en pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.