Spring naar de content

Afscheid van de tv-kok

Het wil hier te lande met de competitieve kookprogramma's bij de commerciëlen maar niet vlotten. Na twee seizoenen werd het over de grenzen immens populaire MasterChef (Net 5) hier vakkundig om zeep geholpen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Ondergetekende deed zelf in seizoen één mee, bereikte de finale, maar moest na een bedroevend slechte kookprestatie als eerste finalist het veld ruimen.

Nog hoger gespannen waren de verwachtingen rond Junior MasterChef (Net 5, SBS6) maar ook dat trok niet het gewenste aantal kijkers en komt waarschijnlijk niet meer terug. Met de dagelijkse en veel beter bekeken concurrent Topchef (RTL4, RTL5) is het eveneens over en uit. We kunnen de titel 'tv-kok' bij aardig wat chefs dus gevoegelijk schrappen; de heren zelf richten zich weer op belangrijker zaken. Hans van Wolde (ex-MasterChef) wierp zich geheel op zijn Maastrichtse restaurant Beluga**, en poogde de felbegeerde derde Michelinster binnen te slepen, wat helaas het afgelopen jaar weer niet is gelukt. Wel schreef hij het alleraardigste receptenboek Moods, waarin we de smaakkunstenaar leren kennen als liefhebber van zowel culinaire hoogstandjes als ordinair fastfood. Peter Lute (ex-MasterChef, ex-Junior MasterChef) en Ron Blaauw (ex-Junior MasterChef) geven inmiddels volop leiding aan hun eigen zaken.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.