Spring naar de content
bron: anp

Pieter: sluit een sociaal contract af met jezelf!

Pieter Omtzigt is redelijk briljant, maar minder goed bestand tegen het harde, Haagse bedrijf. Laat hij een nieuw sociaal contract afsluiten met zichzelf en daarna fris en fruitig terugkeren in de hofstad, hoopt Willem Pekelder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Hij wil een nieuw sociaal contract voor Nederland, maar voorlopig zit Pieter Omtzigt overspannen thuis in Enschede, bij zijn vrouw en vier dochters. Zijn werklust, controledrift en uiterste precisie dwingen hem voor de tweede maal tot rust. De eerste keer was in 2021, toen het Omtzigt midden in de CDA-verkiezingscampagne te veel werd.

Toch zijn juist bovengenoemde eigenschappen essentieel voor een goed parlementariër. En dat ís Pieter Omtzigt: een ware tegenmacht in Den Haag. Waarheidslievend tart hij vriend en vijand als het gaat om de belangen van de burger. Dat bleek wel tijdens de toeslagenaffaire, waar hij zich als een terriër in vastbeet. Niet voor niets riep HP/DeTijd hem eind 2020 uit tot Volksvertegenwoordiger van het Jaar.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.