Spring naar de content
bron: anp

‘Hij is een fascist,’ roept Mary Trump over haar oom

De inauguratie van haar oom tot president van de Verenigde Staten betekende voor Mary Trump het begin van een psychische breakdown. Ze beschrijft haar gang langs therapeuten en traumaklinieken in haar nieuwe boek Who could ever love you: A family memoir. ‘Ik zal Donald doden door duizend zweepslagen!’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Het is 27 januari 2017: Donald Trump is sinds een week president van de Verenigde Staten. Zijn nicht Mary Trump zit op de bank en kijkt tv. Het nieuws van de dag: Trumps inreisverbod voor moslims. “Dit is fascisme!,” schreeuwt Mary Trump naar haar dochter Avary. “Hij is een fascist!”

Psycholoog Mary Trump werd in 2020 wereldberoemd met haar bestseller Too much and never enough over hoe de disfunctionele familie Trump ‘de gevaarlijkste man ter wereld creëerde’ (Donald Trump). In haar nieuwe boek beschrijft ze de wanhoop die ze voelt bij de vele ‘schanddaden’ en ‘wreedheden’ die op Trumps eerste beleidsdaad volgen. “Hoe is het mogelijk? Hoe kon dít gebeuren?,” noteert ze in Who could ever love you. “Ik bedoel, Jezus Christus, het is Donald. Donald!

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.