Spring naar de content
bron: anp

Het Wereldje: de wraak van tante Lisette (1939 – 2024)

Max Pam leerde veel van de deze week overleden schrijfster en journaliste Lisette Lewin: drinken, neuken en wie er belangrijk was in de krantenwereld - in die volgorde. 'Eigenlijk vond ze bijna alle Nederlandse journalisten volkomen onbenullig.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Max Pam

De dichter Jan Luyken zei het al: ‘Droom is het leven, anders niet; ‘ t Glijdt voorbij gelijk een vliet/ Die langs steile boorden schiet/  Zonder ooit te keren.’ Gisteren las ik dat Lisette Lewin is overleden, een paar dagen na haar 85ste verjaardag.

Ik heb alleen maar goede herinneringen aan haar. Toen ik op mijn 23ste mijn eerste schreden zette in de journalistiek was zij de eerste die ik tegenkwam. Hoewel zij flink wat ouder was dan ik, trok zij mij onmiddellijk in haar hol, naar wederzijds genoegen. Ze leerde me drinken, neuken en wie er belangrijk was in de krantenwereld – in die volgorde. Eigenlijk vond ze bijna alle Nederlandse journalisten volkomen onbenullig. Ze had veel, vaak terechte, aanmerkingen op haar collega’s – ook op mij. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.