Spring naar de content

Drie ijverigste Kamerleden: ‘verrast’ en ambitieus

HP/De Tijd feliciteert Kamerleden Pieter Grinwis (ChristenUnie, #1), André Flach (SGP, #2) en Silvio Erkens (VVD, #3) met hun eervolle notering als de nummers 1, 2 en 3 op de NPI-ranglijst van meest actieve Kamerleden sinds de installatie van de ‘nieuwe’ Kamer eind vorig jaar. Zijn ze verrast? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ton F. van Dijk, Frank van Kooten

ChristenUnie Kamerlid Pieter Grinwis, tevens de ‘winnaar’ van vorig jaar: “Ik ben absoluut verrast. Ik heb het afgelopen jaar stug doorgewerkt, maar het is er na de verkiezingen niet gemakkelijker op geworden om Kamermeerderheden voor elkaar te boksen. Samenwerken met collega’s was al belangrijk, maar is voor mij als lid van een relatief kleine oppositiefractie alleen maar belangrijker geworden. Daarbij komt het erop aan ten minste één coalitiefractie mee te krijgen om überhaupt een kans op een meerderheid te maken.”

“Zeker ben ook ik verrast”, zegt Silvio Erkens van de VVD. “Normaal zie ik hardwerkende collega’s van kleinere partijen in de top 3 van de Nationale Politieke Index verschijnen omdat ze met minder mensen al die debatten moeten doen die we in de Kamer hebben met elkaar. Ik vind het erg leuk om samen met die collega’s nu als lid van een grote fractie nu het podium te mogen delen.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.