Spring naar de content
bron: anp

PVV onzichtbaar in de Tweede Kamer

In de Nationale Politieke Index 2024 toont HP/De Tijd de 30 meest actieve Kamerleden. De 37-koppige PVV-fractie scoort laag: alleen fractievoorzitter Geert Wilders zelf presteert iets boven het gemiddelde op de ranglijst van alle 150 Kamerleden. En: welke drie Kamerleden staan het hoogst?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ton F. van Dijk, Frank van Kooten

Elections have consequences.”Het was de Amerikaanse president Barack Obama die zijn politieke tegenstander hier in 2009 fijntjes op wees, nadat hij als eerste zwarte politicus tot president van de Verenigde Staten was verkozen. Verkiezingen hebben gevolgen. En dat geldt sinds november vorig jaar – misschien wel meer dan ooit – ook voor ons land. 

Voor het eerst werd de PVV van Geert Wilders met 37 zetels de grootste partij in de Tweede Kamer. En na een moeizame formatie leidde deze eclatante zege van de PVV tot deelname van Wilders’ Partij voor de Vrijheid aan een zelfbenoemd ‘extraparlementair’ kabinet onder aanvoering van de partijloze premier Dick Schoof. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.