Spring naar de content

Grinwissen

Het is in een goed functionerende parlementaire democratie de maat der dingen: de controle op de macht door de Tweede Kamer, die de stem des volks vertegenwoordigt. Ze is daartoe gerechtigd mede wetten te maken, te controleren en aan te passen – een van haar belangrijkste taken, zoals in de Grondwet verankerd. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Voor het derde jaar op rij publiceert HP/De Tijd de top 30 van de Nationale Politieke Index (NPI), met de meest voorbeeldige en hardwerkende parlementariërs in de Tweede Kamer, langs de meetlat gelegd van 27 kwaliteitsindicatoren. Initiatiefnemers en samenstellers Ton F. van Dijk en Frank van Kooten brengen hiermee de belangrijkste werkzaamheden en de opmerkelijkste verdiensten van elk individueel Kamerlid in kaart, waarbij degene met de hoogste score bovenaan komt. 

Voor het tweede jaar op rij is dat Pieter Grinwis (ChristenUnie), een knappe prestatie, voor iemand die pas drie jaar in de Kamer zit. Zijn achternaam heeft inmiddels met ‘grinwissen’ een synoniem voor hard werken opgeleverd.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.

Onderwerpen