Spring naar de content

Mark Koster: horzel en hosselaar

Journalist Mark Koster (55) durfde het aan om een biografie van mediamagnaat Christian Van Thillo te schrijven. Ook John de Mol ontkwam niet aan een gedetailleerd onderzoek van deze journalistieke ondernemer. ‘Hij produceert héél veel en is behalve een horzel ook een beetje een hosselaar.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Daan Dijksman

Bij zijn research voor de biografie De Mol De machtigste mediafamilie van Nederland had auteur Mark Koster de obstructie door de mediamagnaat en diens vele vazallen uiteindelijk weten te trotseren. Zijn volharding had vier jaar geleden dan toch geresulteerd in een turf van een boek (606 pagina’s), met achterin een imposante opsomming van honderden geïnterviewden en geraadpleegde archieven. 

Nee, een echte bestseller was het bij uitgeverij Balans verschenen boek niet, het bleef bij één week op 52 in de top zestig. Een eerder boekje van Koster over de dikke ondernemer Peter Gillis (Massa is kassa) had het destijds gebracht tot een week of tien rond plek 7. Maar de bestseller-status is boeken over journalistiek en media nu eenmaal zelden gegeven; het maakte dat we een van de laatste De Mol-exemplaren in de ramsj konden bemachtigen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.