Spring naar de content
bron: ANP

Imane Khelif is een sportman

De gendertheorie maakt dagelijks slachtoffers en heeft eveneens zijn weerslag op de sport, schrijft Jan Kuitenbrouwer. 'Zo’n transidentificatie is een zaak van 'gender', een geestelijk verschijnsel, sport is een lichamelijk verschijnsel, een zaak van sekse dus.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Het is niet overdreven om te stellen dat HP/De Tijd van alle Nederlandse nieuwsmedia het meest publiceert over de transhausse. Het meest feitelijk en het meest kritisch. Het belangrijkste aspect van deze trend, of rage, of, zoals de genderbeweging het zelf ziet, maatschappelijke omwenteling, is de medicalisering van genderdysforie. Daar neemt denkmode de vorm aan van injectiespuiten en scalpels, die lichamen veranderen. Veranderingen die blijven als de denkmode weer voorbij is, voor altijd. Een jurk aantrekken of juist een broek, je naam en je pronouns veranderen, het zijn inwisselbare accessoires. Een adamsappel, een lage stem en een borstamputatie zijn dat niet.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.