Spring naar de content
bron: anp

Engelse toestanden? Straks hebben wij die rellen ook

Avond aan avond zien we hoe relschoppers het Verenigd Koninkrijk richting burgeroorlog duwen. In Nederland zal het wel rustig blijven, is de hoop. Maar daarin zouden we ons weleens lelijk kunnen vergissen, schrijft Willem Pekelder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Op een paar maandjes na zitten we straks een jaar zonder effectief landbestuur. Reken maar uit: op 23 november waren er verkiezingen, pas op 2 juli werd het nieuwe kabinet-Schoof beëdigd. Maar ook Schoof heeft nog nauwelijks iets gedaan. Want direct na het redelijk bizar verlopen debat over de regeringsverklaring ging Den Haag op reces. Ze komen pas in september terug. 

Ondertussen woeden in Engeland brisante rellen die dreigen uit te lopen op een burgeroorlog. En dat alles op basis van een leugen. Een asielzoeker zou vorige week drie meisjes hebben doodgestoken in Southport. Maar het was geen asielzoeker die dit misdrijf beging. Voor extreemrechtse vandalen evenwel is dat geen beletsel om massaal moskeeën en asielhotels te bestormen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.