Spring naar de content
bron: ANP

De meest besproken man van Nederland

Arthur van Amerongen interviewde Jeroen Pen, journalist die na enkele omzwervingen binnen het Nederlandse medialandschap onlangs verrassend naar GeenStijl overstapte. 'Ik ben een groot voorstander van slechte tijdschriften, matige kranten en ronduit debiele websites.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

Jeroen Pen (Amsterdam, 1987) studeerde algemene cultuurwetenschappen en communicatie- en informatiewetenschappen aan de VU in Amsterdam. Daarna werkte hij als redacteur voor de Volkskrant, BNR Nieuwsradio, Vrij Nederland, NH Nieuws, Het Parool en als chef bij Brandpunt+ van KRO-NCRV. Na de publicatie van zijn debuutroman ‘De meest besproken man van Nederland’ werkte hij als hoofd communicatie bij De Balie en als senior redacteur voor ‘Het Filosofisch Kwintet’ van HUMAN. Begin vorig jaar trad Pen in dienst bij Zembla van BNN/VARA en recentelijk maakte hij de verrassende overstap naar GeenStijl, waar hij in vaste dienst opereert onder zijn nom de plume Schots, scheef.

Om mij onbekende redenen heb ik Pens debuutroman destijds niet onder ogen gekregen, terwijl het thema van De meest besproken man van Nederland mij vreselijk boeit en ik het boek in één ruk heb uitgelezen:

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.