Spring naar de content
bron: ANP

Hoe democratie haar eigen graf kan graven

Ilja Leonard Pfeijffer woonde deze week een vergadering van de gemeenteraad van Genua bij en zag hoe je je vertrouwen in de politiek kunt verliezen. 'Ik kon er toch niet omheen om gedachten te hebben over de totale zinloosheid van dit kostbare circus.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ilja Leonard Pfeijffer

Het had allemaal een lange en uiterst boeiende voorgeschiedenis, maar dat kan ik nu nog niet vertellen, zelfs niet in het Nederlands, want dat ligt allemaal te gevoelig. Ik wil niet het risico lopen dat iemand er hier in Genua via via op wordt gewezen en het door Google Translate haalt. Ik vertel het later misschien allemaal nog wel een keer, wanneer de gemoederen bedaard zijn en de betrokkenen andere functies bekleden. 

Maar het kreeg allemaal gisteren zijn apotheose toen erover werd vergaderd door de gemeenteraad van Genua. Ik was erbij. Sterker nog, ik mocht de raad toespreken om als vertegenwoordiger van de bewoners van het oude centrum mijn steun uit te spreken voor het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.