Spring naar de content
bron: ANP

Yes we Kam. Ténzij …

Trump is kwetsbaar voor Kamala Harris, schrijft Jan Kuitenbrouwer. 'Harris hoeft maar één keer met haar ellebogen te klapperen en een kippengeluid te maken en Trump gaat de uitdaging aan.' Maar Harris is ook kwetsbaar voor Trump. 'Als Trump de vulkaan van wokehaat tot uitbarsting weet te brengen, is Kamala Harris toast.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Het campagneteam van Kamala Harris zou er goed aan doen de geschiedenis van de zaak Willie Horton nog eens na te slaan. Uit de Amerikaanse politiek van de laatste jaren kennen we onfrisse krachten als Stephen Miller, Steve Bannon en Roger Stone, maar zulke lui, ook wel ratfuckers, hebben altijd bestaan. George Bush sr. had Lee Atwater (‘Oliver North in burger’) en Bush jr. had Karl Rove, bijgenaamd ‘turd blossom’ (zoiets als ‘strontbloesem’). Atwater hielp Bush (R) om Michael Dukakis (D) te verslaan met een reclamespotje over een gedetineerde lustmoordenaar genaamd Willie Horton, die door Dukakis met verlof zou zijn gestuurd en toen nieuwe slachtoffers maakte. Het spotje eindigt met een zwart-wit videobeeld van het hek van een gevangenis, waar net iemand wordt vrijgelaten, een zwarte man die schijnbaar dreigend omhoog in de camera kijkt. De poort is een tourniquet en lijkt op een draaideur. Een huivering voer door de Amerikaanse huiskamer. De rest van Dukakis’ campagne was één lange poging om uit te leggen dat het anders zat, dat lukte natuurlijk niet en hij ging kansloos ten onder.

Kamala Harris heeft lang als openbare aanklager gewerkt, en in het kantoor van de Trump-campagne zit op dit moment een team ijverige vrijwilligers, onder leiding van een ratfucker, om alle zaken die zij ooit behandeld heeft na te vlooien. Daar hoeft maar één Willie Horton bij te zitten, en ze heeft een probleem.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.