Spring naar de content

Deze inspirerende sporters van de Olympische Spelen wil je kennen!

De zomer is traditiegetrouw een periode waarin er volop aandacht is voor sport. Van tennis, wielrennen tot grote toernooien; voor de sportliefhebber is het volop genieten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Sport is niet alleen leuk om naar te kijken, het is ook iets wat verbroederd en inspireert. Nu is de ene sporter natuurlijk de ander niet, maar wanneer we uitkijken naar komende zomer dan zien we ook dat er dit jaar weer absolute toppers voorbijkomen. Zeker waar het gaat om TeamNL en de Olympische Spelen dan zijn daar sporters die in veel gevallen nog onderbelicht zijn. En al helemaal wanneer je dat afzet tegen de prestaties die ze leveren. Welke sporters echt wat extra aandacht verdienen? Lees snel verder.  

Hard, harder, hardst 

Een beetje hardlopen kan iedereen, maar lopen zoals dit talent kunnen maar zeer weinig mensen. En hierbij hebben we het natuurlijk over Sifan Hassan. Deze vrouw is niet alleen een waanzinnig talent, het is ook nog eens een heel leuk en nuchter mens. Toen zij haar eerste marathon rende, rende ze direct een record. Haar relativeringsvermogen en nuchterheid zijn waanzinnig inspirerend en tevens een gezonde invloed op alle enorme aandacht omtrent topsport. Een vrouw waar we met veel verwachting naar kijken! Voor nog een extra lach op ons gezicht blijven we in de atletiek wereld. Hij leek even de Spelen niet te gaan halen, maar via een omweg gaat hij toch weer; Churandy Martina. Een sporter die echt áltijd positief is, zelfs wanneer hij verliest is hij vrolijk en blij. Of hij daadwerkelijk zijn hardloopschoenen aan moet gaan trekken is nog maar even de vraag, maar alleen al het aanwezig zijn op de Spelen is voor deze man -en voor ons!- een feestje.  

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Kopje onder 

Natuurlijk zijn de succesverhalen leuk, maar de verhalen waarbij iemand van een flinke achterstand toch weer aan de top terechtkomt zijn minstens zo inspirerend. Daar is Marrit Steenbergen een fantastisch voorbeeld van. Deze vrouw kende een knallende start van haar carrière in het profzwemmen, maar kreeg daarna te maken met flinke mentale uitdagingen. Maar nadat ze even kopje onder ging, kwam ze ook weer bovendrijven; en hoe! Ze gaat voor de derde keer naar de Spelen en de verwachtingen zijn hoog.  

Ook moeten we de Paralympische sporters zeker niet overslaan wanneer we kijken naar een gezonde dosis inspiratie. Joel de Jong is hier een fantastisch voorbeeld van. Door botkanker leek even zijn droom als hardloper verloren te gaan, maar met behulp van protheses is het voor hem nu gewoon mogelijk om als een raket te gaan. Deze tegenslag ombuigen naar zoiets moois, daar kunnen we alleen maar diep respect voor hebben. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Joel de Jong, maar veel Paralympische sporters hebben pittige tijden gekend. Iets wat bewonderenswaardig is én ook een realisatie, namelijk dat ondanks een tegenslag er altijd veel mogelijk blijft.  

Kortom, de Spelen zijn een moment van inspiratie voor allemaal. Geniet én leer ervan, met levenservaringen die we allemaal jarenlang met ons mee kunnen nemen.  

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.