Spring naar de content

Veel gekozen verzekeringen van de gemiddelde Nederlander

Nederland heeft niet één, maar meerdere soorten verzekeringen. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat de burgers beschermd worden. Maar waar tegen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Denk hierbij aan financiële risico’s en overige dagelijkse onzekerheden. Sterker nog, een aantal verzekeringen in Nederland zijn wettelijk verplicht, zoals een auto verzekeren. Er zijn uiteraard ook verzekeringen die optioneel zijn, afhankelijk van je voorkeuren. 

Een autoverzekering

Laten we starten met de autoverzekeringen in Nederland, waar je mee te maken krijgt als je beschikt over een auto. In Nederland moet je auto verzekerd zijn en dit kan met de laagste verzekering, genaamd de aansprakelijkheidsverzekering (WA). Breng je met jouw auto schade aan dat van een ander? Geen zorgen, dan worden de kosten van de schade gedekt door de verzekering. Naast de verplichte WA verzekering, zijn er ook nog andere opties die niet noodzakelijk zijn, maar meer dekking bieden. Denk hierbij aan Beperkt Casco (WA+) en een all risk verzekering.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De zorgverzekering

Je auto verzekeren is dus tot een bepaalde hoogte verplicht in Nederland, maar ook de zorgverzekering is verplicht. Elke inwoner van Nederland moet een basisverzekering hebben afgesloten. Maar wat dekt zo’n zorgverzekering dan eigenlijk? De kosten van de (meeste) medische zorg worden gedekt. Hierbij kun je denken aan een huisartsbezoek, ziekenhuiszorg, medicijnen en bijvoorbeeld kraamzorg. Er is ook de mogelijkheid om boven de basisverzekering een aanvullende verzekering toe te voegen, voor extra dekking voor bijvoorbeeld de fysiotherapie.

Een inboedelverzekering

Heb je te maken gekregen met schade en/of diefstal van je persoonlijke eigendommen in huis? Dat is enorm vervelend nieuws en dit hoopt natuurlijk niemand mee te maken. Een inboedelverzekering is, in tegenstelling tot de bovenstaande verzekeringen, niet verplicht. Toch is het opvallend dat veel inwoners in Nederland toch besluiten zo’n verzekering af te sluiten, want het zorgt tenslotte voor een hoop rust. Je weet zeker dat je financieel minder achteruit gaat in geval van een brand, inbraak of zelfs wateroverlast. 

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is wederom een verzekering die we veel voorbij horen komen in Nederland. Maar wat houdt dit nu precies in? Breng je schade aan andermans eigendommen? Zoals iets waardevols laten breken… Dan is dit een enorm vervelende situatie, maar de aansprakelijkheidsverzekering biedt je de financiële bescherming in geval van onbedoelde schade aan anderen. Deze verzekering is ook niet verplicht, maar wederom besluiten toch veel inwoners in Nederland om deze af te sluiten. Het voordeel van deze verzekering is dat het niet enkel materiële schade dekt, maar ook letselschade. Verder is de aansprakelijkheidsverzekering geldig in zowel het binnen als buitenland.

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.