Spring naar de content

Deze vloerentrends zien we terug in 2025

Een vloer koop je niet voor even, die moet heel wat jaren meegaan. Bij het kiezen van een nieuwe vloer kijk je waarschijnlijk naar de trends van het moment, maar zijn die trendy vloeren over een paar jaar nog steeds wel in?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

We hebben daarom een aantal vloerentrends voor 2024 en 2025 voor je op een rijtje gezet die nog wel een heel aantal jaren een trend blijven.

Een blijvertje

De visgraatvloer, wie kent ‘m niet? Deze vloer heeft de afgelopen jaren al een sterke comeback gemaakt en gaan we ook in 2025 en nog vele jaren daarna zien. Dit iconische patroon, vaak gezien in parketvloeren, biedt een gevoel van luxe en elegantie en past perfect in zowel traditionele als moderne woonstijlen. Je ziet hier ook variaties op, de hongaarse punt bijvoorbeeld of visgraat waarbij verschillende kleuren gecombineerd worden.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Ook terrazzovloeren, die bekendstaan om hun duurzaamheid en unieke, speelse uitstraling, winnen weer aan populariteit. De veelzijdigheid van terrazzo, dat bestaat uit marmer-, kwarts-, graniet- en glasdeeltjes gemengd met een cementachtige basis, maakt het een uitstekende keuze voor verschillende ruimtes en woonstijlen. En niet te vergeten, de gietvloer. Hiermee creëer je een rustige basis die met heel veel woonstijlen en materialen te combineren is.

Innovatieve materialen en duurzaamheid

In 2025 draait alles om duurzaamheid en milieuvriendelijke keuzes. Consumenten zijn zich meer dan ooit bewust van hun ecologische voetafdruk, en dit komt tot uiting in hun keuze van vloermaterialen. Kurk, bamboe en gerecycled hout ga je dan ook steeds vaker terugzien. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook een warme en uitnodigende uitstraling aan elk interieur.

Een van de nieuwste ontwikkelingen is de EVC vloer, qua eigenschappen en uitstraling vergelijkbaar met een PVC vloer. Het grote verschil met PVC is alleen dat EVC gemaakt wordt van afval. Het is dan ook een 100% recyclebare vloer en wordt gemaakt van een mix van natuurlijk steengruis, gerecycled verpakkingsafval en polypropyleen. Dit wordt verwerkt tot een grijze vloer, maar de toplaag kan in verschillende kleuren en prints gemaakt worden.

Gedurfd met kleur

In de woontrends kun je er al langer niet meer omheen, kleur. Hoewel we bij vloeren geneigd zijn wat neutraler te blijven, zie je ook hier steeds meer kleur in terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde vloer in de hal of badkamer. Zeker in tegels en tapijt zijn er heel veel opties in kleuren. Maar ook de eerder genoemde gietvloer of de terrazzo vloer zijn er in verschillende kleuropties.

Een belangrijke rol voor de deurmat

Een vaak over het hoofd gezien, maar essentieel onderdeel van het vloerontwerp zijn schoonloopmatten. In 2025 worden deze meer dan ooit gezien als een integraal onderdeel van het interieurontwerp. Ze zijn perfect geschikt om dat tikje kleur aan je interieur te geven wanneer je een hele gekleurde vloer toch iets te gedurfd vindt. Bij deurmattenspecialist Madico zijn entreematten in alle kleuren en maten en zelfs met een eigen logo beschikbaar.

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.