Spring naar de content

Wespen bestrijden rondom je huis

Augustus is de maand van het jaar waarin we het meest last hebben van wespen. De koningin van het nest is die maand gestopt met het leggen van eieren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De wespen missen de zoete smaken van de larven en gaan uit verveling op zoek naar alternatieven buiten het nest. Zie je ze veel vliegen in of rondom je huis, dan heb je waarschijnlijk pech… Als je op zoek bent naar een professionele bestrijder is een site als www.wespennestverwijderen.com een optie. Besluit je toch zelf de moed bijeen te rapen en de strijd aan te gaan? Wespen kunnen erg agressief zijn, en onverwacht steken. Wij helpen je een veilig handje op weg! 

Lokaliseren van het wespennest

Voordat je ze kan bestrijden, moet je natuurlijk weten waar het wespennest zich bevindt. Zonder het nest te vinden, is het onmogelijk om de wespen te bestrijden. Een wespennest lijkt op een kegel en heeft meestal een grijze kleur. In het vroege voorjaar is het nest vaak nog klein, maar later in het seizoen kunnen er wel duizend wespen in zitten. Houd in de gaten waar ze naartoe vliegen. Als je ze iedere keer naar dezelfde plek ziet vliegen, heb je waarschijnlijk het nest gevonden. De exacte locatie bepaalt of de klus makkelijk te klaren is. Bij grote of lastig bereikbare nesten is het beter om niet zelf actie te ondernemen. Wil je zeker weten dat het effectief gebeurt? Dan kun je beter een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Tips voor het zelf bestrijden

Een beginnend wespennest is relatief makkelijk te verwijderen. Snijd het nest los met een scherp mes. Dompel het nest meteen onder in een emmer water om de koningin te doden en verspreiding te voorkomen. Wespenpoeder is ook een optie, maar wees erg voorzichtig en draag beschermende kleding. Spuit het poeder in en rond de ingang van het nest en laat het een dag en nacht zijn werk doen. Schuim tegen wespen is een andere mogelijkheid. Let hierbij erg goed op, want wespen raken in paniek als de ingang van hun nest wordt afgesloten. Houd iedereen op afstand. Het is belangrijk op te merken dat een wespennest verwijderen zonder gif vrijwel onmogelijk is. Natuurlijke methoden werken niet effectief tegen een hele kolonie. Het verdrinken van een groot nest in water lijkt misschien logisch, maar kan leiden tot gevaarlijke situaties omdat wespen zich snel verspreiden. Doe dit dus alleen als het nest nog klein is. Het verbranden of uitroken van een wespennest is helemaal niet aan te raden. Het slaan op een wespennest is eveneens gevaarlijk vanwege de grote hoeveelheid wespen die hierdoor in actie komen. Vergeet niet om, welke methode je ook kiest, beschermende kleding te dragen. Lange mouwen, handschoenen, een pet en lange broek. Bedek je lichaam zo goed mogelijk. 

Een professional inschakelen

Als je zelf hebt geprobeerd om wespen te bestrijden maar dit niet gelukt is, of als je het toch veiliger vindt om een professional in te schakelen, is het tijd om een professionele wespenbestrijder te contacteren. Ondanks de mogelijkheden en tips, is het geen leuke en volledige veilige klus. Zeker als je allergisch bent, is het logisch dat je er vanaf ziet zelf aan de slag te gaan. Laat de riskante onderneming aan een professionele wespenbestrijder over, zo weet je gelijk dat het effectief gebeurt.

Inschrijven nieuwsbrief

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.