Spring naar de content

Tips voor het vinden van de juiste vacatures binnen de zorg

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de zorgsector? Dan kunnen we ons voorstellen dat je natuurlijk het liefst de juiste vacatures weet te vinden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Stel dat je op zoek bent naar een vacature WMO consulent, dan wil je wel dat deze bij je in de buurt is en niet aan de andere kant van het land. Dit klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar vaak wijst de praktijk toch anders uit. Daarom delen we in dit artikel graag een paar waardevolle tips die het vinden van de juiste vacatures een stuk makkelijker maken. Zo vertellen we je precies waar je ze kunt vinden en ook hoe jij je kansen op in ieder geval een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek kunt vergroten.

Weet wat je zoekt

De zorgsector is natuurlijk ontzettend uitgebreid en daarmee ook divers. Het is nogal een verschil of je zoekt naar een functie als helpende in het restaurant van het ziekenhuis of als assistent op de OK. Reden genoeg dus om hier even goed over na te denken. Onze tip is dan ook om voor jezelf op te schrijven wat je precies zoekt en welke relevante zoektermen hier nu eigenlijk bij horen. Op basis hiervan wordt het zoeken namelijk een stuk makkelijker. Om je een voorbeeld te geven kun je bijvoorbeeld zoeken naar een vacature in Drenthe als helpende IG of als medewerker bij de GGD. Je zult zien dat wanneer je gerichter zoekt, je precies te zien krijgt wat er allemaal beschikbaar is in de buurt.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Maak gebruik van online platforms

Tegenwoordig vind je de meeste vacatures online. Maak daarom gebruik van betrouwbare websites om je zoektocht te starten. Populaire websites zoals Indeed, LinkedIn en BVNG bieden ontzettend veel verschillende vacatures binnen onder andere de zorg. Door slim gebruik te maken van de zoekfilters op deze websites, kun je een selectie maken van vacatures die voldoen aan wat jij zoekt. Hierbij kun je denken aan locatie, afstand, maar ook opleiding, type functie en eventueel zelfs een salarisindicatie. Daarnaast kun je ook een ‘alert’ instellen bij de meeste sites, zodat je direct een berichtje krijgt op het moment dat er een vacature online komt die aan jouw wensen voldoet.

Netwerken

Netwerken is belangrijk in vrijwel elke branche en dat geldt zeker ook voor de zorg. Het is dus ook helemaal niet gek om eens te kijken of er bepaalde evenementen bij je in de buurt zijn, zodat je vast kennis kunt maken met mensen die werkzaam zijn binnen de zorg. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat mensen met elkaar in contact komen, wat uiteindelijk leidt tot het vinden van de baan die ze al zolang zochten. 

Maak een overtuigend cv en sollicitatiebrief

Heb je een of meerdere vacatures gevonden? Dan is het tijd om jezelf te promoten. Dit doe je allereerst door een goed CV en ook een sollicitatiebrief te maken. Met jou zijn er waarschijnlijk nog een hele hoop mensen die solliciteren op deze functie en dus aan jou de taak om ervoor te zorgen dat die van jou eruit springt. Het uiteindelijke doel is namelijk om ervoor te zorgen dat je op gesprek kunt komen, zodat je jezelf als het ware kunt verkopen.