Spring naar de content

Vouwfiets met hulpmotor

Het lijkt een eenvoudige optelsom, een vouwfiets combineren met een elektromotor. Maar helaas, zo makkelijk is het niet om een goede vouwfiets te voorzien van een efficiënte elektrische trapondersteuning.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Sowieso is het fabriceren van een goede vouwfiets geen sinecure: de mini-fiets moet lekker rijden, handig inklapbaar én goed hanteerbaar zijn. Als je dan als fabrikant je plek hebt veroverd met een betrouwbaar product, zoals de Brompton of Strida, brand je niet graag je vingers aan de hachelijke integratie van fiets en motortje. Toch lijken alle signalen op groen te staan voor (vouw)fietsen met trapondersteuning.

De negatieve beeldvorming van suffe senioren-fiets is zo goed als achterhaald, trapondersteuning vergroot voor fietsers van alle leeftijden de actieradius en het fietsgemak. Een ander groot voordeel van elektrische fietsen ten opzichte van bijvoorbeeld elektrische scooters is dat je op de fiets zelf in beweging blijft, en dat is met een toenemend overgewichtsprobleem mooi meegenomen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap