Spring naar de content
bron: Jean-Pierre Jans

Paul Frentrop: ‘De euro valt binnen vijf jaar’

Publicist Paul Frentrop (57) baarde in het vorige decennium opzien met felle essays over de islam en het socialisme. Na een jarenlange radiostilte is hij nu terug als hoogleraar corporate governance & capital markets. Met verbijstering ziet hij aan hoe politici en economen en masse proberen de euro te redden. ‘Dat is nu juist het enige wat we níet moeten doen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

Paul Frentrop ontvangt in zijn fraaie vrijstaande woning in de Noord-Hollandse duinen. Hij wil liever niet dat de verslaggever opschrijft in welke gemeente we ons bevinden. Dat heeft het nodige te maken met een ophefmakend stuk dat hij ooit voor HP/De Tijd schreef over de islam (zie kader). Je weet nooit of een boze muzelman op het idee komt om zich elf jaar na dato alsnog persoonlijk bij hem en zijn gezin te komen beklagen, redeneert Frentrop.

Tegenwoordig maakt de oud-journalist van NRC Handelsblad zich druk over heel andere kwesties, bijvoorbeeld over de euro. Tot voor kort deed hij dat binnen de muren van het pensioenfonds ABP. Dat was even wennen; als redacteur economie van NRC en daarna als ondernemer – Frentrop had een adviesbureau voor beleggers – had hij altijd kunnen zeggen en schijven wat hij wilde. Toen hij in 2008 hoofd corporate governance werd bij ABP Vermogensbeheer kon dat niet meer. Dus zegde hij ook zijn column in het zakenblad FEM op.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap