Spring naar de content

Piep knor

Waarin het nog niet eenvoudig blijkt om John Coltrane al dichtend naar de kroon te steken. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Zandbergen

Zondagmiddag in Amsterdam. In de pasgeopende galerie van Pietje Tegenbosch en Martin van Vreeden aan de Bloemgracht wordt de nieuwe ‘jazzy’ gedichtenbundel van Robert Anker ten overstaan van een macht aan cultuurdragers ten doop gehouden. Over dat ‘jazzy’ straks meer. De dichter staat ter rechterzijde van de romancier Henk Marsman, die zich vanwege een zeventig jaar geleden overleden rijmende naamgenoot het pseudoniem Bernlef aanmat, om misverstanden te voorkomen. Bernlef blijkt overigens de naam te zijn van een lang overleden Friese dichter, waardoor er dáár dus weer twee van zijn. Zulks schiet natuurlijk niet op.

Aan de muren van de galerie hangt voor de duur van drie dagen een verzameling schilderijen van KPN. De geliefde van Robert Anker is conservator van de KPN Kunstcollectie, en zo komt het dat het hier volhangt met onbetaalbaar werk van moderne meesters als Rob Birza, Erik van Lieshout en Jonathan Meese.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.