Spring naar de content

Eetteam: Marqt, Platter’s South African Wines, ‘t Klauwes

Harold Hamersma & Ronald Hoeben keuren iedere week wijnen, spijzen en culinaire noviteiten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Harold Hamersma, Ronald Hoeben

Plaatselijk succes

Het op een voetstuk zetten van lokale producten is op haute-cuisine-niveau gestart. Het spits werd decennia geleden afgebeten door John Halvemaan, die toen met zijn bloedworstcreaties nog door velen als zonderling werd gezien. Pas toen Jonnie Boer de loftrompet stak over de snoekbaars uit de IJssel en de verveine uit Giethoorn, hobbelde iedereen er achteraan. Dat wat je dichtbij haalt erg lekker kan zijn, is een gedachte die niet wijd genoeg verbreid kan worden. Het scheelt niet alleen CO2, maar het beloont bestaande kwaliteit en werkt terechte trots in de hand. Dat er ook nog iets aan te verdienen valt, bewijst het Marqt-concept: een supermarkt vol lokale producten. Sinds een paar maanden staat een tweede filiaal in Haarlem.  |  RH

Marqt, Gedempte Oude Gracht 64-66,
Haarlem. Tel. 020-6203768.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.