Spring naar de content

Michelle Obama: First Lady tegen wil en dank

Michelle Obama had liever een huisvader dan een president als echtgenoot gehad.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Emma Brunt

Als de tekenen niet bedriegen, gaat Michelle LaVaughn Obama een paar moeilijke,  frustrerende jaren tegemoet. Dat denkt haar biograaf, de Amerikaanse journaliste Liza Mundy, en zelf denkt ze dat ook.  Een leven in de politiek is niet in de eerste plaats haar keus geweest, maar die van haar man, een beslissing waarbij ze zich schoorvoetend heeft neergelegd. En sindsdien hebben de media en de publieke opinie haar niet zonder meer vriendelijk bejegend, wat haar animo niet zal hebben vergroot.

Toch is de kritiek die ze heeft geoogst wel begrijpelijk. Want wat te denken van een First Lady die zich ooit heeft laten ontvallen dat ‘politiek tijdverspilling is’? En die er bij een andere gelegenheid uitflapte dat haar dochtertjes ’s ochtends vroeg niet graag bij het inmiddels presidentiële echtpaar in bed kruipen, omdat Barack Obama de master bedroom onveilig pleegt te maken met ‘zijn gesnurk en zijn stank’?

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.