Spring naar de content

Een spiritueel bubbelbad

Jaarlijks brengt de VeerStichting veelbelovende studenten samen met ‘vormers van de maatschappij’ en bijzondere sprekers. En dat laat niemand onberoerd. Pers is er niet welkom, maar voor HP/De Tijd werd een uitzondering gemaakt. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jojanneke van den Berge

 Als in het licht van een schijnwerper baadt de Leidse Pieterskerk in de stralen van een ongewoon felle oktoberzon. Zo fel, dat je bijna geneigd bent te denken dat dit wel iets te maken moet hebben met hetgeen zich vandaag in de negenhonderd jaar oude kerk afspeelt: een jaarlijkse samenkomst die niet voor niets magisch, inspirerend, bevlogen en emotioneel wordt genoemd. Binnen bevinden zich 250 geëngageerde studenten, 250 ‘vormers van de maatschappij’ en zo’n tien uitzonderlijke sprekers uit binnen- en buitenland. Samen nemen zij deel aan het symposium dat de VeerStichting wordt genoemd. De magistrale kerk is zoals elk jaar fraai aangekleed, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. De bezoeker dient zich in een sprookje te wanen.

Aan het hoofd van het tweedaagse symposium staat dit jaar Axel Arnbak, 22 jaar oud. En een uitmuntend student informatie- en ondernemingsrecht. “De beslotenheid van de VeerStichting waarborgt haar betekenis. Twee dagen lang creëren we een wereld waarin al deze topmensen zichzelf durven en kunnen zijn, en met zijn allen naar een ander niveau van denken en voelen stijgen. Hier wordt buiten het vaste stramien gedacht. De enige reden dat HP/De Tijd hier naar binnen mag, is dat jij zelf twee keer aan de VeerStichting hebt deelgenomen. Wees welkom, maar bij hoge uitzondering.” 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.