Spring naar de content

Brieven

De redactie verwelkomt ingezonden brieven van maximaal 150 woorden, en behoudt zich het recht voor deze te redigeren. Vermeld altijd uw adres, ook wanneer u e-mailt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Notenkrakers

Zeer informatief, het artikel over de Notenkrakersactie in 1969 (HP/De Tijd, 20 juni). Maar wat een nijd én intolerantie. Misja Mengelberg vond het gedweep met Che Guevara en Fidel Castro belachelijk, zei dat ook en werd op het matje geroepen. Pure intolerantie. De bad boy is nu vooral Peter Schat. In het minderwaardige boek van Connie Palmen over Schat komt Reinbert de Leeuw gemaskeerd voor. Talloze publicaties hebben het lasterlijke karakter van deze roman aangetoond. Het boek is in het vakantiehuis van De Leeuw geschreven. Hebben wij van zijn kant ooit kritiek gehoord? En nu geeft hij Schat nog een extra trap na. Een groot kunstenaar doet soms zoiets: Wagner kleineerde Schumann voortdurend. De Leeuw vraagt zich af wat er van Peter is overgebleven. Hij is een invloedrijk musicus en indirect adviseert hij nu aan het Nederlandse muziekleven: ‘Speel Schat niet meer.’ Ongehoord en verwerpelijk, deze onverklaarbare haat! 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Johan Meester, Amsterdam

Sex and the City

Erik Spaans is geen kind. Hij is evenmin een homo, een vrouw, een man, een hetero, een jongere of een oudere. Hij heeft zojuist een idee gekregen: films voor all the above bestaan eigenlijk niet (HP/De Tijd, 6 juni). Er bestaan alleen goede en slechte films en gelukkig voor ons allen weet hij in elk geval zeker dat de film Sex and the City tot de laatste categorie behoort. Phew! Gelukkig bezit deze ‘mannelijke veertiger’ over genoeg zelfvertedering (hij kan echt wel van bepaalde kinderfilms genieten) anders zouden we hem nog echt serieus gaan nemen ook. Tja, zo’n area code. USA. Kan een lastig onderwerp zijn als je geen flauw idee hebt waar het over gaat. Kan iets mals zijn dat ze ooit uitgevonden hebben. In Nederland heet zo’n reeks cijfers een postcode. Logischerwijs halen mannen zich in Nederland geen fratsen in het hoofd en doet het er helemaal niets toe wat bijvoorbeeld hun postcode in Amsterdam is. Het is veel belangrijker waar de grens van hun strippenzone ligt. Erik, ik voorzie een sequel waarin jij je af en toe een Mr. Big waant, en dan weer niet, en dan weer niet en dan weer niet.

Barbera Peperzak-de Raad, Den Burg, Texel

EK-gids (2)

Hoewel ik voetbal een warm hart toedraag, vind ik ook het overzicht met activiteiten voor niet-voetballiefhebbers heel attent (HP/De Tijd, 6 juni). Een kleine smet op jullie blazoen in deze vind ik wel dat jullie daarbij het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland zijn vergeten! De jaarlijkse TT van Assen verdiende naar mijn mening met een bezoekersaantal van een kleine 100.000 liefhebbers alleen al op de wedstrijddag een vermelding. 

Theo Vos, ’s-Hertogenbosch

CO2

Complimenten voor de heldere en confronterende uiteenzetting van de heer Hartmann over de uitstoot van CO2 (HP/De Tijd, 13 juni). Het artikel legt op niet mis te verstane wijze uit dat het aanpakken van de oorzaak van het ontstaan van CO2 (begin van de procesketen) de enige eerlijke methode is. Het brengt twee problemen direct een halt toe: CO2-uitstoot en files. Op gelijke gedachte gebaseerd pleit de website werkdichterbijhuis.nl ervoor om de oorzaak van de files te reduceren met CO2-reductie als bij-effect. Geen symptoombestrijding maar de noodzaak voor het gebruik van de auto helpen verminderen! Onderzoeken tonen aan dat de helft van de forensen een andere baan wil, voor een deel om aan het fileleed te ontkomen. Bied die forens meer mogelijkheden op een baan dichter bij de woonlocatie, dan zijn zowel de files als de uitstoot van CO2 drastisch te beperken. 

Arjan Dekker, Voorschoten

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.

Onderwerpen