Spring naar de content

Familiezender

Bij het verdwijnen van de omroep Talpa kreeg Remko van Westerloo een mooie baan bij het bedrijf van zijn vader & RTL-baas Fons van Westerloo. Intern ligt dat niet lekker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Albert Eikenaar

Bij de Van Westerloos was het een goede gewoonte om ’s zondagavonds buiten de deur te tafelen – bij een favoriete Chinees in Amsterdam. Pater familias Fons, de baas van RTL Nederland, en zijn gezin plus aanhang konden zich uitleven in bespiegelingen over de stand van zaken in het Hilversumse, waarbij de hele omroep over de tong ging. Twee jaar geleden kwam er echter een kink in de kabel bij de traditionele verpozing. Zoon Remko stapte als programmaleider van SBS-zender Net 5 over naar het ‘vijandige’ kamp als chef programmering van de nieuwe omroep Talpa. Kreeg Remko vroeger tijdens zo’n Chinese avond een mobiel gesprekje, dan praatte hij vrijuit: vader en zoon hadden geen grote geheimen voor elkaar. Na de overgang naar het Talpa van John de Mol veranderde Remko ineens in een gesloten boek, signaleerden mediawatchers in 2005. 

Intussen is het tijdperk van kiezen-op-elkaar weer voorbij. Talpa is een rumoerige dood gestorven, en Remko van Westerloo functioneert sinds 1 november als programmadirecteur bij twee van de vier RTL-zenders: RTL 5 en het nieuwe RTL 8, dat rust op de restanten van Talpa. Weliswaar had ook Remko bij Talpa geen kans gezien van deze supercommerciële zender een succes te maken, maar dat speelde bij zijn benoeming geen rol. Remko had zijn credits al verciend bij Net 5, dat hij van een muurbloempje opkrikte tot hét medium voor de jonge vrouw. Dat maakte hem geschikt op de post waar hij nu zit; de doelgroep van RTL 8 is de (jonge) vrouw. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.