Spring naar de content

Wat zoekt een miljonair in de woestijn?

Sven Quandt behoort tot de puissant rijke Duitse familie Quandt (zeg: BMW) en is deelnemer aan rally’s als Parijs-Dakar. ‘Als je eenmaal benzine in je bloed hebt, gaat dat er nooit meer uit.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Met zijn rechterhand legt hij de satelliettelefoon op het dashboard, in zijn linkerhand heeft hij een van zijn drie mobieltjes, en met zijn knieën bestuurt hij de auto. En dat met 160 kilometer per uur. Het is de tweede dag van de UAE Desert Challenge, de rally die in vijf etappes door de Verenigde Arabische Emiraten gaat; het is veertig graden, kamelen liggen in de zon te soezen. Sven Quandt is op weg naar een brug die in de buurt van de oase Liwa ligt; hij neemt nu met zeventig kilometer per uur een rotonde – de auto vliegt bijna uit zijn baan – en dan versnelt hij tot de kilometerteller trillend op 190 blijft staan en een kiepauto geschrokken voor hem opzij hobbelt. Sven Quandt zit volkomen ontspannen achter het stuur.

Hij is oprichter, eigenaar en manager van het X-Raid-team, en hij heeft eerder via de radio gehoord dat een van zijn auto’s met lichte voorsprong aan de leiding gaat, en daarom wil hij snel naar die brug, want daar kun je zien hoe de rallyrijders door de woestijn razen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.