Spring naar de content

Een wolk van lonkende vrouwen

Je heet Roel van Duijn, bent 61 jaar, zoekt een vrouw en je schrijft je in bij een datingsite. Wat gebeurt er dan? Over jagers, prooien, verslaving en ontbijten bij de inbox.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roel van Duijn

 ‘Schrijf je in op een datingsite,” had een vriendin me aangeraden, toen we het zoveelste gesprek hadden gehad over mijn liefdesverdriet. Ik huiverde. Kon ik geen warmte zoeken bij mijn vriendinnen, in de la met zakboekjes?

Maar nieuwsgierig zocht ik het webadres en bestudeerde de instructies. Een foto durfde ik niet bij mijn profiel te plakken. Als loktekst schetste ik mijn romantische karakter en mijn talenkennis, plus mijn ideaalvrouw. “Een vrouwelijke vrouw, liefst positief-tuttig.” Was mijn profiel nu aantrekkelijk genoeg? “Mijn dochter zegt dat ik op Sean Connery lijk,” voegde ik eraan toe. Dat nog wel zonder dat ik, zoals hij, mijn wenkbrauwen zwart geverfd had. Ik schreef mij voor drie maanden in.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.