Spring naar de content
bron: herman wouters

De boerderij van Amsterdam

De Amsterdamse Noordermarkt is hipper dan hip. Niet alleen deugt het product dat er te koop is – biologische groenten, vlees en vis –, ook de mensen die er komen, hebben een keurmerk: ‘Grachtengordeldier’.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carine Damen

Diana Store stopt gras in een apparaat en draait aan de hendel. Terwijl er aan de achterkant felgroene pulp uit de ‘sap-
machine’ rolt, druppelt er aan de voorkant schuimend tarwegrassap in een bekertje. “Boordevol vitamines en mineralen,” zegt de van oorsprong Britse terwijl ze het bekertje uitnodigend naar voren schuift. “Wie hier iedere dag een shot van neemt, zit vol energie.”

Raw Superfoods heet de stand die Diana runt op de Amsterdamse Noordermarkt. Naast grassap verkoopt ze andere eerlijke, biologische producten, zoals rauwe chocola (van cacaobonen die niet geroosterd of gefermenteerd zijn), tahini (sesamzaad), honing (van bijen die niet uitgebuit worden) en kruiden tegen allerlei allergieën. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.