Spring naar de content
bron: amke

Mens & dier: Eddy Terstall en Fred

Eddy Terstall (filmregisseur, 42) en Fred (6).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eke Hagedoorn

ls er een andere kat bij me zit, komt Mien erbij en kijkt hem weg. Maar voor de foto is Fred het geschiktst, de andere zijn springerig. Fred is extreem zachtaardig. De twee katers zijn sowieso een beetje sullig, die zijn ook gecastreerd, de meiden zijn pittiger. Alle vier hebben ze hun rol. Fred is een ontzettend softe, lieve kater, wil alleen maar knuffelen. Jan is wat dommig, hem gaat het om eten, en hij eet ook alles. Janneke is altijd aan het hollen en rennen en achter balletjes aan, die is nog jong. En Mien is Mien, een girlpower-personage. 

“Thuis hadden we vroeger een kat, cavia’s en een boxer, Bobbie, die er altijd voor zorgde dat ik als peuter niet de straat overstak; ging ze ervoor staan. In dit huis kwam ik toen ik 17 was, en sindsdien heb ik altijd katten gehad. Eerst Herman en Harry, die zijn overleden. Toen kwam Fred, die kreeg Jan als gezelschap, een cyperse kater. Beneden wonen mijn oom en tante, hiernaast zit een neefje, die een wit poesje had, Mien, en een aantal honden, en op een gegeven moment kreeg hij een nestje pitbulls, en dat werd wat lastig. Toen is Mien hier ondergebracht. Maar Jantje was nog niet gecastreerd, dus kwamen er kleintjes. Daarvan is Janneke gebleven, Jopie woont hiernaast, Sjoerd en Jan Maarten zijn naar een vriend van mij gegaan en komen af en toe op visite. Dat is heel harmonieus, ze drinken zelfs bij Mien. Janneke heeft de kleur van Mien, maar is voor de rest precies haar vader: kijkt ook een beetje dom, zelfde gezicht en min of meer hetzelfde karakter, alleen wat pittiger.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.