Spring naar de content

Daderkennis in Deventer

Een kerkhofbeheerder, een vriendin, een receptionist en twee studenten droegen in de Deventer Moordzaak belastende verklaringen aan tegen de klusjesman. Het OM nam het allemaal niet serieus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thieu Vaessen

De Deventer Moordzaak heeft een bizarre wending genomen: er zijn aanwijzingen dat het moordwapen in het graf van het slachtoffer is verstopt, en dat is dan niet gedaan door de man (Ernest Louwes) die tot in hoogste instantie is veroordeeld voor de moord op mevrouw Jaqueline Wittenberg. Hoe serieus die aanwijzingen werkelijk zijn, zal pas blijken als de grafsteen wordt gelicht. 

Zeker zo interessant is het om nog eens dieper in te gaan op een ander deel van de opmerkelijke verklaring die vorige week naar buiten kwam, die van de beheerder van de begraafplaats. Deze man, die anoniem wil blijven, heeft verteld dat hij reeds op vrijdagochtend 24 september 1999 van de moord hoorde. De klusjesman Michael de J. had die ochtend voor de poort van de begraafplaats gestaan en gemeld dat mevrouw Wittenberg was vermoord ‘met zeven messteken’.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.