Spring naar de content

Gevoelig

‘Ik ga hier niet op reageren. Geen commentaar dus.” Niels Molewijk, woordvoerder van sportwagenfabrikant Spyker, liet er vorige week dinsdag geen misverstand over bestaan: wat Spyker betrof, was het uitstel van de productie van het nieuwste model, de C12 Zagato, géén koersgevoelige informatie. Een persbericht onwaardig dus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Daar dachten beleggers heel anders over. De koers van Spyker duikelde vorige week woensdagochtend tot een historisch dieptepunt van 5,60 euro. Aanleiding voor deze koersval – volgens nagenoeg alle beursoverzichten – was het omslagartikel in HP/De Tijd van vorige week over de deplorabele staat waarin de onderneming momenteel verkeert.

Woensdag, vlak na het middaguur: tijd voor een telefoontje naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Had Spyker het nieuws over het uitstel van de productie van zijn jongste bolide niet zélf moeten melden? Een woordvoerster van de beurswaakhond reageerde geïnteresseerd. Konden we haar het dinsdag door HP/De Tijd verstuurde persbericht even mailen?

Uiteraard.

Nog diezelfde middag kwam Spyker met een eigen persbericht waarin het bedrijf het nieuws over de Zagato bevestigde.

Meneer Molewijk, waarom nu ineens wél een persbericht?

“Omdat uw bericht over de Zagato door sommigen in de markt verkeerd werd geïnterpreteerd.”

Maar het uitstel was toch niet koersgevoelig?

“In principe reageren we niet op berichten in de media.”

Kortom: u bent door de AFM op de vingers getikt…

“Dat zijn uw woorden.”

Onderwerpen