Spring naar de content

Transformatie

Ook de vriendin wist niet precies wat voor een avond dit was.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Cindy Hoetmer

Die zaterdagavond lag ik zwetend een kom erwtensoep-uit-blik op te lepelen, terwijl ik in bed keek naar een kinderfilm. Dit is wat niemand ooit te zien krijgt: het verborgen leven van de vrijgezel. Tegen mijn kat deed ik onaardig; die dikzak moest uit mijn buurt blijven. Ik had namelijk een kater en bovendien een rothumeur. Aangezien alles wat ik die avond zou proberen, gedoemd tot mislukken zou zijn, was thuisblijven de beste en goedkoopste optie. 

Of... nou ja. Hoorde ik daar het optimistische gepiep van een sms? Het was de last-minute-vriendin met een idee. Etentje. Ergens. Over een half uur. Ik spoelde de snert door de wc en maakte pijlsnel mijn toilet. Flink wat verf over het chagrijnige smoel en een vrolijk hakje aan. Een half uur later stond ik blinkend als een kunstkerstboom in de hal van een enorm grachtenpand. Mijn jas werd aangenomen door een vriendelijke heer die onmiddellijk aandrong hem vijftig euro te geven. Slik. Vooruit betalen vind ik niet prettig, daarom koop ik ook weinig op internet. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.

Onderwerpen