Spring naar de content

De Roode Geeuw

Van het bescheiden aantal hoofdstedelijke klassieke restaurants in hun oorspronkelijke behuizing profileert De Roode Leeuw zich als hoeder van de Hollandse pot.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ronald Hoeben

Ooit aten we er een adequaat bord zuurkool met een gebraden varkenshammetje, maar toen we een jaar of twee geleden terugkeerden op het pluche onder de houten koetsen aan het plafond was het zuurkoolfestijn verwaterd in een slappe Hollandse maaltijdenpotpourri. 

Nu de inrichting vernieuwd is, wagen we ons andermaal in het hol van de Leeuw, waar de rijdende houtsnijwerken nog steeds aan het plafond hangen, al baden ze nu in meer licht. Spierwit damast glanst in de spotlights, we zitten op comfortabele stoelen en worden keurig bediend. Er komt goed brood met boter gezouten met fleur de sel. Tussen de Hollandse gerechten zijn wat allochtone pijnboompitten neergestreken, maar de lijst begint nog steeds met zoute haring.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.