Spring naar de content

Niche

Ik zou willen dat ik mezelf niet altijd hoefde te afficheren als een loser.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Cindy Hoetmer

De BMW-rijder en ik hadden elkaar al in geen weken meer gesproken. Ik had het nogal druk met druk doen en hij moest steeds dure auto’s rijden in zonnige buitenlanden. Ja, het verbaast mij ook dat er mensen zijn die zo hun geld verdienen. Gelukkig is hij ook nog gewoon journalist. Bijzonder begenadigd journalist, trouwens. Hij doet boeken. Dat is heel fijn, want hij heeft ook weleens wat boeken over, die hij dan aan mij doneert. 

We konden maar moeilijk een gaatje in onze agenda’s vinden om elkaar te zien, maar omdat continuïteit een belangrijke factor van vriendschap is, forceerde ik een ontmoeting. Ik schoof aan nadat hij een schrijver had geïnterviewd in een restaurant. De schrijver werd vergezeld door zijn knappe vrouwelijke redacteur en uitgever. Er lagen vier sancerre-kurken op tafel en de vijfde was in aantocht. Het interview was ten einde, maar de BMW-rijder bleef af en toe met vulpen in zijn Moleskine krabbelen. Het boek van de schrijver lag op de tafel. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.

Onderwerpen