Spring naar de content
bron: amke

Mens & dier: Charlotte Mutsaers en Koert

Charlotte Mutsaers (beeldend kunstenaar en schrijver, 63) en Koert (8).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Eke Hagedoorn

‘Hij slooft zich nu wel heel erg uit voor jullie! Vandaag is het de borstel, hè, morgen weer wat anders. Het leukste vind ik dat je kunt zien wat hij denkt. We kijken tv, hij ligt erbij; ineens gaat-ie zitten, ik zie dat er iets in zijn hoofd omgaat, hij kijkt naar de speeltjesmand, loopt erheen, komt trots als een pauw bijvoorbeeld met de gummistok terug, en gooit die van een afstand uit zijn bek naar ons. In het begin beet-ie dan als ik het speeltje oppakte, maar dat heb ik hem afgeleerd.  

“Door de dood van Plume, onze vorige foxterriër, zat ik in een diep dal. Ik dacht: misschien helpt de verantwoordelijkheid voor een nieuwe pup me er weer bovenop. Toen we het nest voor het eerst zagen, was er een enorm grote pup bij: dikke Koert. ‘Die ligt aan de voorste tiet,’ zei de fokker, oftewel hij eigent zich van alles het beste toe. Met tien weken haalden we hem op, en op de terugweg maakten we een eetstop. Koert zat op m’n schoot, mijn bestelling, lamsbout – we waren toen nog geen vegetariër –, kwam op tafel en die kleine pakte baf die bout van het bord en at hem op. Toen ik hem wilde afpakken, beet hij in mijn hand. Ongelooflijk. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.