Spring naar de content

De draagbare Depeche Mode

Depeche Mode is terug van nooit weggeweest. Na een kwart eeuw, 55 miljoen verkochte platen en een bijna-doodervaring is hun muziek nog altijd even sterk en actueel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivan van Vliet-Herskovits

Nee, ze komen niet in het kader van een retro-tourneetje, zoals zovele succesvolle bandjes van weleer tegenwoordig doen om hun portemonnee weer wat dikker te maken. De populaire Britse band Depeche Mode is nooit uit elkaar gevallen en de band is ook nooit uit de gratie geweest bij de fans. Na een afwezigheid van dertien jaar doet Depeche Mode ons land weer aan voor een eenmalig concert op 26 maart in het Rotterdamse Ahoy’. 

Hoewel de band samen met de allang ter ziele gegane Soft Cell en Human League exemplarisch genoemd mag worden voor de wat intelligentere synthesizermuziek uit het begin van de jaren tachtig, zeg maar het post-newwavetijdperk, heeft Depeche Mode in die ruim 25 jaar nog niets aan populariteit ingeboet. Je zou denken: inmiddels belegen en gedateerd, maar niets is minder waar. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.

Onderwerpen