Spring naar de content

Afscheid van een Supershowmaster

Rudi Carrell is ernstig ziek: longkanker. Duitsland is in rep en roer, maar Nederland lijkt het betrekkelijk weinig te kunnen schelen. En dat is niet toevallig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Roelof Bouwman

Sinds bekend werd dat Rudi Carrell (70) aan longkanker lijdt en dat hij wellicht niet lang meer heeft te leven, is de ‘Holländische Spassvogel’ in Duitsland voor de zoveelste keer voorpaginanieuws. Elke Duitse krantenlezer weet inmiddels waar hij wordt behandeld (in de Klinik für Lungenheilkunde in Bremen), welke arts daar ‘kämpft um sein Leben’ (de 50-jarige professor dr. Dieter Ukena), en dat hij sinds kort ook nog eens last heeft van een infectie aan zijn stembanden (e-mailen lukt nog wel). 

In Nederland is de belangstelling voor Carrell en zijn trieste lot veel geringer. Zelfs De Telegraaf kwam niet veel verder dan een tweekolomsberichtje (‘Rudi Carrell heeft kanker’), en ook de roddelbladen hielden zich relatief koest.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.