Spring naar de content

Loempia’s met steak béarnaise

De belangrijkste nieuwe keukenstroming van de afgelopen decennia is fusion, ook wel bekend als Pacific rim of cuisine sauvage.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ronald Hoeben

In het vrijmoedig samplen van smaken en technieken uit Oost en West zag menigeen een geniale nieuwe vorm van heilzaam koksesperanto, maar er bleven natuurlijk ook somberaars die in de melting pot-doctrine een naderend einde zagen voor de klassieke Franse keuken: alles was immers gedoemd om uiteindelijk in een wok te belanden en met koriander bestrooid te worden. Zover is het nooit gekomen, al hebben exotische kruiden en oosterse kooktechnieken gaandeweg wel een niet meer weg te denken rol gekregen in de ooit exclusief door Frankrijk gedomineerde haute cuisine. 

Ongebruikelijk daarentegen is het naast elkaar serveren van Oost en West, maar dat is precies de claim to fame van Vuong, een restaurant en club, gevestigd op het adres van het voormalige Manchurian in de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Op drie verdiepingen heeft Casper Reinders (exploitant van Jimmy Woo, Suzy Wong en Noa) een Frans-Vietnamees uitgaanscentrum met een loungebar en een sociëteit gesticht, waarvan het grand café op de begane grond vorige week geopend is. Voor de toevallige voorbijganger is Vuong vooralsnog een mysterieus donker hol. Er ontbreken nog wat aanduidingen op de gevel en binnen is de verlichting nog niet helemaal op orde, maar er kan al wel gegeten worden. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.