Spring naar de content

IJzeren dochter

Carol Thatcher, dochter van de Iron Lady, overrompelt het Britse volk met haar stoere optreden in een survival-show. Tegen alle verwachtingen in stevent ze linea recta op de overwinning af. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Hieke Jippes

‘Awfully sorry – terrible mess – I do apologise!”

Wie zijn ogen dichthield, dacht dat Margaret Thatcher weer in volle majesteit onder ons was. Die luide stem, die zorgvuldig in spraaklessen aangeslepen prononcering, dat nét verkeerde timbre. Maar excuses zijn niet de Iron Lady’s stijl, zelfs niet als ze bij een parachutesprong in de jungle over zichzelf en haar mate zou hebben overgegeven, zoals hier het geval was. In plaats daarvan resoneerde vorige week het Australische regenwoud onder het stemgeluid van Carol Thatcher, dochter van de Britse premier (1979-1990) Margaret en de in 2003 overleden industrieel Denis Thatcher, tweelingzuster van de nationaal verafschuwde Mark. En de reden dat Carol Thatcher haar maag zo publiekelijk omdraaide, had alles te maken met een avontuur dat ze voor haar moeder verborgen heeft gehouden tot het te laat was. De televisiemaatschappij ITV kondigde op het laatste moment triomfantelijk aan dat de 52-jarige dochter van de Conservatieve ex-premier zich geschaard heeft onder de derderangs ‘beroemdheden’ van de vijfde editie van haar realityshow I’m A Celebrity – Get Me Out Of Here! 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.