Spring naar de content

Open en bloot

Voor bestuurders is een prostitutieplek net zo gewoon als een bejaardenwoning. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Beatrijs Ritsema

De gemeente Eindhoven heeft een speciaal plein ingericht voor raamprostituees. Dit was nodig om de overlast te beperken van stapvoets rijdende hoerenlopers in een volkswijk elders in de stad. Op de voorpagina van de Volkskrant stond vorige week een foto van deze nieuwe voorziening: een lege, steriel ogende vlakte met een paar schrale boompjes en straatlantaarns, omzoomd door een carré van huizen met een knus pannendak. De ambiance doet denken aan een goedkope recreatievoorziening, krappe vakantiehuisjes zonder zwembad erbij, waar het enige vertier bestaat uit in de gaten houden wat de buren nu weer aan het doen zijn.

En dat is ook precies de reden waarom het plein geen succes is. Bezoekers blijven weg, omdat ze het gevoel hebben een podium op te lopen. Ze zijn niet alleen zichtbaar vanaf elk punt van het plein zelf, maar ook nog voor bewoners van de ernaast gelegen woontoren, die vanuit hun huis alle passanten kunnen volgen. De mislukking van dit project is zo voorspelbaar, dat je je afvraagt of ze wel goed bij hun hoofd zijn in Eindhoven. De enige voorwaarde waar hoerenlopers bij het beoefenen van hun liefhebberij serieus aan hechten, is anonimiteit. De meisjes minder mooi dan in de fantasie? De prijs wat hoger dan begroot? Het maakt allemaal niet uit, zolang ze zich maar onbespied wanen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.