Spring naar de content

Hollandse nieuwe

Waarin tijdens de haringparty helaas uitjes bij de vis worden geserveerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Zandbergen

Nieuws van het haringfront, dat dit jaar verdeelder is dan ooit. Zelfs De Telegraaf had het er bij monde van Stan Huygens moeilijk mee: “Het heeft er veel van weg dat elk gehucht in Nederland zijn eigen haringparty heeft. Dat is natuurlijk niet verboden, maar echt origineel is het allemaal niet.” De ergernis vloeit uiteraard voort uit het feit dat naar elke party opeens een aparte verslaggever plus fotograaf moet. Wij kozen voor de klassieke party van Hilton & Wegener. Tot verdriet van Hilton-directeur Roberto Payer (r.) was het webadres haringparty.nl al door een concurrerend festival in Goes (of all places) weggekaapt, en moest men in de hoofdstad genoegen nemen met de troostprijs (lees: deharingparty.nl). Opvallend was dat MKB-Nederland had afgesproken in krijtstreep te komen. Mogelijk was er in de uitnodiging met geweld gedreigd, want alle bedrijfsleiders, souschefs en procuratiehouders ter plekke hielden zich eraan. We zagen veel donkerblauw en zwart, plukjes grijs en een eenzame bruine, maar krijt was de bindende factor. 

Alleen de uitgenodigde BN’ers mochten zich hieraan onttrekken. Schilderes Ans Markus kwam in iets overweldigend korenbloemblauwachtigs, Jan des Bouvrie kwam in hemdsmouwen, en zelfs de professionele partyclaque in de vorm van Jan en Babette Cremer en Tonny Eyk kwamen gezellig casual op deze dinsdag de 31ste mei. Natuurlijk was Joop Braakhekke er. Hij was dit jaar het gezicht van de haringpromotie, en wel in de vorm van een countdown. Het beroemde kokje was in gezelschap van Nelly Frijda, die zich eindelijk heeft ontworsteld aan haar Flodder-imago en nu de dramatische mama speelt van een al even serieuze soapie. De prijs voor de mooiste trui was dit jaar voor judoka Dennis van der Geest op foto drie, die winnaar werd zonder concurrentie van betekenis.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.