Spring naar de content

Tropische verrassingen

Meestal vallen vakanties mee. Maar ja, die tsunami stond niet in de folder. Wie gaat ons vertellen waar we veilig naartoe kunnen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

Mogen we u voor de komende zomer een suggestie doen voor een vakantiebestemming? Probeer de Filippijnen eens. Zevenduizend eilanden, de meeste onbewoond. Adembenemende natuur, schilderachtige dorpjes, prachtige baaien en wuivende palmen. U kunt er duiken, luieren en wandelen. De prijzen zijn redelijk. Bijna iedereen spreekt Engels en is héél vriendelijk.

Er is alleen wel een kans dat u niet levend terugkomt. U moet weten dat de Filippijnen het land is dat het vaakst door natuurrampen wordt getroffen. Bijna elke maand is er een stevige aardbeving, een orkaan, een vulkaanuitbarsting of een andere vorm van natuurgeweld. Bijna elke maand! De Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, het Rode Kruis en de Wereldbank zijn het er allemaal over eens: nergens is de aarde ongelukkiger met zichzelf dan in de Filippijnen. Maar dat staat niet in de vakantiefolders.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.