Spring naar de content

Fanfeestje

Misschien is het een idee voor Kras Vakanties, de reisorganisatie die ook wijntrips met Hubrecht Duijker in haar portfolio heeft: een veertiendaags, volledig verzorgd arrangement naar San Sebastián.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Harold Hamersma

Het programma is eenvoudig in te vullen en kent iedere dag een ander gastronomisch hoogstandje. Want deze kustplaats in Spaans Baskenland kent ’s werelds hoogste aantal sterrenrestaurants per capita: tien stuks op 180.000 inwoners (twee met drie, vier met twee en vier met één ster). Bovendien is ook het fenomeen tapas hier tot kunst verheven. Zo’n beetje het hele centrum is aan dit Spaanse fingerfood gewijd. Attentie reizigers: voor de terugvlucht geldt een maximum overgewicht van twintig kilo!

Ooit kregen wij er een voorproefje van dankzij een Spaanse wijnonderneming die ons wilde laten kennismaken met hun product. Wij mochten daartoe aanschuiven in Berasategui’s driesterrenrestaurant. En toegegeven, het geschonken rood en wit was prima, maar haalde het niet bij het niveau van de maaltijd. Die roerde ons letterlijk tot tranen. Misschien is de constatering dat we pas bij de negende gang in de gaten hadden hoe lelijk het restaurant van Berasategui eigenlijk was, zelfs nog wel een groter compliment.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.

Onderwerpen