Spring naar de content

Waar zijn de meisjes van de Theemsweg?

De Theemsweg was feitelijk een vrijplaats voor de misdaad, en moest dus dicht. Maar waar moet de gemotoriseerde hoerenloper nu aan zijn gerief komen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Barkman

Voor Amsterdamse liefhebbers van straatprostitutie valt het sinds 15 december vorig jaar bepaald niet mee om aan het gerief te komen. Na de sluiting van de tippelzone op die dag aan de Theemsweg is het maar behelpen. Natuurlijk, er staan altijd wel wat meiden in de buurt van het Centraal Station, of een stukje verderop in Amsterdam-Oost, de Czaar Peterstraat en in de buurt van de Javastraat. En er zijn zelfs in het centrum, op het Singel, niet ver van een van de drie officiële Amsterdamse prostitutiezones, hoeren op de stoep gesignaleerd - met een boodschappentas aan de voeten en onopvallend gekleed. Link is het wel, want het is strafbaar, niet alleen voor de hoer, maar ook voor de hoerenloper.

Naar Utrecht gaan is natuurlijk ook een optie voor de hoofdstedelijke hoerenloper die het bij voorkeur in zijn eigen auto doet. Het is tenslotte met de wagen niet veel meer dan een half uur rijden - een stukje over de A2, dan de A12 richting Arnhem, eerste afslag: de Europalaan. Een prima tippelzone waar Rob Oudkerk ook weleens rondreed - de oudste tippelzone van Nederland. In 1996 werd het tienjarig jubileum nog gevierd in aanwezigheid van onder meer de toenmalige minister van Volksgezondheid, Els Borst. Samen met andere notabelen, directeuren van tevreden bedrijven op het industriegebied waar de zone gevestigd is, en wat vrouwen die er 's avonds en 's nacht hun geld verdienen, werd een feestje gevierd. Enig nadeel (al zullen er ook klanten zijn die dat vanwege de nog lagere prijzen juist een voordeel vinden) is dat er op de Europalaan wel veel junkies lopen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap