Spring naar de content

Luxe: Gabi van Driem

Advocaat Gabi van Driem (52) over de luxe die zij zich permitteert.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

“Drie keer in de week rij ik paard, op de manege of in de duinen. Twintig jaar geleden kon ik dat nog niet betalen; het kost toch zo’n 45 euro per week.

“Om af te kicken van kantoor ga ik ieder weekend naar ons vakantiehuis in het oosten van het land. In beide huizen heb ik een uitgebreid servies; ik heb een zwak voor mooi porselein. Bij voorkeur van Villeroy & Boch; een kop en schotel van dat merk kost al gauw 25 euro. Vooral tijdens de uitverkoop kan ik me niet inhouden en moet ik altijd weer iets aanschaffen. Ik ben een beetje een koopjesjager. Maar mijn servies wordt niet tentoongesteld; er wordt gewoon van gegeten.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

“Een enorme luxe vind ik het om regelmatig naar de opera of het theater te gaan, meestal met mijn kinderen. Ik heb een abonnement met drie kaarten en soms wordt er echt gevochten om wie er mee mag. Voor mijn kantoor en thuis koop ik af en toe een beeld of een schilderij. Het laatste kunstwerk dat ik heb gekocht, is een olieverfschilderij; het kostte rond de 2000 euro. Ik geniet daar ontzettend van. Op grote advocatenkantoren schaffen ze rustig schilderijen van 50.000 euro aan, maar ik koop iets niet vanwege de waarde die het heeft, maar omdat ik het heel mooi vind. Soms voel ik mij een enorm verwend kind met al die prachtige spullen om me heen. Heerlijk.”

Onderwerpen